Menu Close

Min kreative proces

At sætte ord på en kreativ proces er svært, da den på mange måder er uklar og med mange mange tilbageløb. Men jeg vil gøre et forsøg på at sætte nogle ord på min kreative proces.

Som nævnt andet steds, har jeg pressefotografiet i min opdragelse, hvilke handler om at et billeder, der ikke fortæller en historie, ikke får spalte plads.

Måske er der derfor at min kreative proces i reglen består af to dele, som jeg arbejder på at få til at hænge sammen: narrativet og motivet.
I reglen har jeg et narrativ, noget jeg gerne vil fortælle. Ofte går jeg længe og tumler med at forenkle det, blive klar over hvad det handler om, så det bliver så enkelt som muligt. Samtidigt med at jeg ‘holder det op i mod forskellige motiver’, som i virkeligheden dander baggrunden for værket.

Denne proces, som er ganske cirkulær da den både skifter i fokus mellem narrativ og motiv, men også frem og tilbage i tid, i takt med at de enkelte grene på træet afsøges og vægtes. Denne cirkulære proces sker delvist på tegnede skitser og delvist i sindet. En stor forudsætning for at den kan lykkedes er tålmodighed og tro på at det hurtigste er ikke at presse på, men vente på det øjeblik hvor modenheden er på et sted hvor det giver mening at arbejde med de faktiske billeder.

Nå de faktiske billeder kommer på skærmen det er et reelt skifte, fordi ny begynder frihedsgraderne at blive mindre i takt med at reel beslutninger tages, hvilket er helt nødvendigt for at komme til et færdigt resultat.